Wat is de VOM?

De VOM is een gratis kindervakantieweek die elk jaar plaatsvindt in de laatste week van de schoolvakantie in de zomer. Tijdens de VOM staat het stadspark van Montfoort vol met tenten kunnen kinderen gratis mee doen aan allerlei activiteiten. Vaste activiteiten van de VOM zijn o.a. knutselen, kleien, broodje bakken, schminken en hutten bouwen. Daarnaast zijn er allerlei extra’s, zoals zwemmen in het Knopenbad, meedoen met de speurtocht en los gaan op het springkussen parcours.

Elk jaar speelt er een verhaal op het VOM-terrein, wat als een rode draad door de week loopt. Dit verhaal is vaak even spannend, maar loopt met de hulp van alle kinderen toch goed af! Er wordt elke dag geopend en afgesloten met een stukje van het verhaal en sommige activiteiten hebben ook met het verhaal te maken. 

Kortom, bij de VOM kunnen kinderen de leukste week van het jaar beleven!

  

 

Agenda

De VOM vindt ook dit jaar plaats in de laatste week van de zomervakantie, van 24 t/m 28 augustus.
Hieronder een overzicht van de precieze tijden:

Maandag      09.30 uur tot 15.30 uur
Dinsdag       09.30 uur tot 15.30 uur
Woensdag    09.30 uur tot 15.30 uur / avondprogramma  van 19.30 tot 23.00 uur
Donderdag  09.30 uur tot 15.30 uur
Vrijdag        09.30 uur tot 12.00 uur 

Kinderen zijn niet verplicht om de hele dag aanwezig te zijn en elke middag kunnen de kinderen van 12.00 uur tot 12.30 uur lunchen op het VOM-terrein. Brood moeten de kinderen zelf meenemen, wij zorgen voor een lekkere yoghurtdrink. 

Daarnaast is het belangrijk om te weten dat:
Op woensdagmiddag gaan we met de kinderen die een diploma hebben naar het zwembad. Voor de kinderen die niet meewillen of nog geen diploma hebben, gaat de VOM in het park gewoon door.
Op woensdagavond is er vanaf 19.30 uur een show met een spelshow, gevolgd door een disco met een dj, waarbij alle kinderen mogen komen kijken en mogen meedoen. Hierna is er een avondprogramma, bestaande uit een lampionnen optocht en drinken bij een kampvuur. Andere jaren konden de kinderen na het avondprogramma blijven slapen. Het blijven slapen is helaas vanaf dit jaar niet meer mogelijk. Wij vinden dit ook heel erg jammer, maar onze tenten voldoen helaas niet meer aan de veiligheidseisen van de provincie om kinderen in te mogen laten slapen.
Op donderdagmiddag, direct na de afsluiting, wordt het huttendorp afgebroken. Hierbij kunnen wij de hulp van sterke vaders en handige moeders goed gebruiken!
Op vrijdagavond sluiten wij dit jaar op het vom terrein af. Tijdens deze afsluiting treden onder andere de groepjes met de kinderen op en maken we er een groots afscheidsfeest van.

Praktische informatie

De VOM is ook dit jaar geheel GRATIS
Hiervoor kunnen wij bijdragen wel goed gebruiken, wanneer u een bijdrage wil leveren kan dit via bankrekeningnummer NL61 RABO 01346 06 051 t.n.v. Stichting VOM

 

  • Het programma is gericht op kinderen van 6 t/m 12 jaar. Jongere kinderen zijn onder begeleiding ook gewoon welkom!
  • Wij adviseren alle kinderen een naamkaartje met telefoonnummer bij zich te laten dragen.
  • De gehele dag is er gratis limonade te halen voor de kinderen
  • Voor de activiteiten hoeven kinderen zich niet aan te melden, zij kunnen gewoon aansluiten wanneer zij mee willen doen.
  • Op het terrein zijn drie groepjes, elk bestaande uit ongeveer 5 à 6 medewerkers. Deze medewerkers zijn te herkennen aan hun opvallende kleding. Uw kind kan vrijblijvend aansluiten bij een van deze groepjes. De medewerkers in dit groepje vermaken de kinderen en gaan leuke dingen met ze doen. Ieder groepje heeft zijn eigen pakje en liedje, wat aan kinderen geleerd wordt en waarmee zij op vrijdagavond voor de ouders kunnen optreden.
  • Tijdens de VOM-week is er een EHBO post aanwezig en er is voor alle kinderen een collectieve ongevallen verzekering

  • Tijdens de VOM worden er foto's en filmpjes gemaakt die op de website komen te staan. Bij het betreden van het terrein geeft u hier automatisch toestemming voor. 
  • Iedere middag krijgen alle kinderen een krantje met informatie mee naar huis.
Wanneer u nog vragen heeft kunt u gerust mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

Het Huttendorp

Een van de spektakels tijdens de VOM is het Huttendorp. Van maandag tot en met donderdag kunnen de kinderen een prachtige hut bouwen van pallets en de mooiste hutten worden op vrijdag beloond met een prijs!

Hoe werkt het Huttendorp? 
Voor het bouwen van een hut hebben de kinderen een bouwvergunning nodig. Voor de opening op maandagochtend kunnen de kinderen per groepje een nummer halen bij de tent van de organisatie. De uitreiking van deze bouwvergunningen zelf begint pas na de opening! De nummers worden dan omgeroepen en de groepjes kunnen een vergunning komen halen. 
Met deze vergunning krijgen zij een kavel in het Huttendorp aangewezen en krijgen zij een aantal pallets om aan de slag te kunnen.

Om het zo eerlijk mogelijk te laten verlopen, mag er geen hout van huis meegenomen worden, alleen het hout van de VOM mag gebruikt worden. Wel moet er zelf voor gereedschap gezorgd worden.
Op donderdag mogen de hutten ook versierd worden. Hiervoor is op het VOM terrein voldoende materiaal en verf aanwezig. Verf van thuis gebruiken voor het versieren van de hut is niet toegestaan. 
Er zijn genoeg medewerkers aanwezig in het Huttendorp die de kinderen kunnen helpen.
Zie voor de overige regels de bouwvergunning die je tijdens de week krijgt!