Het Huttendorp

Een van de spektakels tijdens de VOM is het Huttendorp. Van maandag tot en met donderdag kunnen de kinderen een prachtige hut bouwen van pallets en de mooiste hutten worden op vrijdag beloond met een prijs!

Maar hoe werkt het Huttendorp?
Voor het bouwen van een hut hebben de kinderen een bouwvergunning nodig. De uitreiking van deze bouwvergunningen begint pas na de opening! Voor de opening op maandagochtend kunnen de kinderen per groepje een nummer halen bij de tent van de organisatie. Na de opening worden de groepjes op nummer omgeroepen om een vergunning te komen halen.
Met deze vergunning krijgen zij een kavel in het Huttendorp aangewezen en krijgen zij een aantal pallets om aan de slag te kunnen.

Om het zo eerlijk mogelijk te laten verlopen, mag er geen hout van huis meegenomen worden, alleen het hout van de VOM mag gebruikt worden. Wel moet er zelf voor gereedschap gezorgd worden.
Op donderdag mogen de hutten ook versierd worden. Hiervoor is op het VOM terrein voldoende materiaal en verf aanwezig. Verf van thuis gebruiken voor het versieren van de hut is niet toegestaan.
Er zijn genoeg medewerkers aanwezig in het Huttendorp die de kinderen kunnen helpen.
Zie voor de overige regels de bouwvergunning die je tijdens de week krijgt!