Wakandu!

Het verhaal speelt zich af in Wakandu. Het opperhoofd Machtige Leeuw, zijn zoon Pacunto en zijn dochter Chafika wonen hier. Pacunto moet veren halen om het volgende opperhoofd te worden, op een paar veren na heeft hij ze allemaal binnen, hij moet nog twee opdrachten uitvoeren: met een beer vechten en kanovaren. Als Pacunto beide veren kan behalen, zal hij vrijdagavond benoemd worden tot het nieuwe opperhoofd!
Helaas is niet iedereen het ermee eens dat Pacunto het volgende opperhoofd zal worden. De zus van opperhoofd Machtige Leeuw, Seroxia, wil de macht over het dorp hebben en zal er samen met haar hulpje Kwantax voor zorgen dat Pacunto zijn veren niet kan behalen. Seroxia is jaren geleden uit het dorp verstoten door opperhoofd Machtige Leeuw, omdat zij zwarte magie tegen hem gebruikte. Wanneer het Pacunto (de oudste zoon) niet lukt om zijn veren te halen, wordt zij het nieuwe opperhoofd, omdat de oudste zus dan de tweede in rij is om hem op te volgen.
De eerste opdracht van Pacunto is het vechten tegen de beer. Seroxia spuit de beer in met een drankje dat de beer extra sterk moet maken, maar gelukkig heeft ze het verkeerde recept gebruikt. Het recept was voor een vogel en dus veel te slap voor de beer, Pacunto kan zijn eerste veer halen! Dat was op het nippertje!
De tweede opdracht van Pacunto is het kanovaren. Pacunto moet zo snel mogelijk een parcours afleggen, maar wanneer iedereen bij de kano aankomt, heeft Seroxia de peddel in tweeën gebroken. Gelukkig weet Pacunto het met een halve peddel alsnog te halen, ook zijn tweede veer is nu binnen!
Seroxia is zo kwaad door de overwinning van Pacunto dat ze de totempaal van het dorp betoverd. Het kopstuk van de totempaal zweeft nu boven de totempaal en het dorp is niet meer beschermd tegen de slechte krachten. Seroxia zou nu haar zwarte magie tegen het dorp kunnen gebruiken! Om dit ongedaan te maken, moet er een indianenritueel met spreuk uitgevoerd worden, maar dan moeten wel alle kinderen meedoen. Gelukkig komt alles weer goed en de kop zakt langzaam weer terug op de totempaal.
Op vrijdagavond wordt Pacunto door opperhoofd Machtige Leeuw getooid tot het nieuwe opperhoofd; van nu af aan zal hij Krachtige Beer heten en nog vele jaren over het dorp heersen!