IJs in Elfroria!

Vroeger woonde er een koning op het kasteel in het land Elfroria, Koning Karious. Hij was erg aardig en deed er alles aan om het land mooi te houden. Op een dag is zijn hart echter door een gemene tovenaar bevroren en sindsdien is de koning niet meer zo aardig en lief. De inwoners van Elfroria hebben jaren niets meer van hem gehoord, tot hij een aantal weken geleden kwam vertellen dat hij van plan is het land te bevriezen! Het kasteel is door de vloek van de gemene tovenaar al bevroren, maar nu bevriezen er door de koning steeds meer delen van het land!
Twee stoere meiden uit het land Elfroria zijn opgestaan om hier iets tegen te doen, namelijk Jafka en Molena. Zij zijn van plan om de koning te vangen en zijn hart te laten ontdooien. Ze kunnen dit echter niet alleen en daarom hebben ze de hulp ingeroepen van alle kinderen op het VOM-terrein.
Koning Karious heeft inmiddels gehoord dat Jafka en Molena het land willen redden en hem willen vangen en ontdooien. Om hen bang te maken, bevriest hij Molena: ze wordt helemaal blauw in haar gezicht en ze blijft maar beven! Een inwoner van Elfroria herinnert zich ineens dat dit al eerder is gebeurt. Hij vertelt dat je iets moet doen waar je heel bang voor bent, omdat je hart dan zo hard moet werken dat het weer ontdooit! Molena zegt dat ze eigenlijk helemaal nergens bang voor is, niet voor spoken, slangen of spinnen, helemaal nergens voor. Maar Jafka moet dan hard lachen, want zij weet wel waar Molena bang voor is! Molena heeft hoogtevrees en toen zij tweeën een keer in het zwembad waren, durfde Molena niet van de hoge glijbaan. Eerst zegt Molena dat dit helemaal niet waar is, maar later geeft ze dit toch toe: om haar hart te laten ontdooien, moet ze naar het zwembad en met haar ogen open van de hoge glijbaan!
Als dit eenmaal gelukt is, gaan ze een plan bedenken om Koning Karious te vangen. Er volgt een spannende zoektocht naar de koning en uiteindelijk wordt hij gevonden: hij wordt gevangen met een touw en meegenomen naar het VOM-terrein. Jafka, Molena en alle kinderen gaan in een grote kring om hem heen staan met aluminiumfolie in hun handen: alle zonnestralen worden op deze manier opgevangen en op Koning Karious gericht. Zo wordt het hart van de koning ontdooit en uit pure blijdschap besluit de koning vrijdagavond een groot feest te geven.
Wanneer iedereen de volgende dag het kasteel binnenkomt, zien ze dat het kasteel weer helemaal ontdooit is. Jafka en Molena krijgen een onderscheiding van Koning Karious voor hun geweldige daad. Die avond is er een spetterend feest op het plein en nog vele jaren is Koning Karious de aardige en lieve koning die hij altijd geweest was!