Liefdesstrijd in Mábelos

De kasteeltuin van Koning Salvestor ligt in het mooie dorp Mábelos. Ridder Nardos vertelt hier dat hij de beste ridder en zwaardvechter van het dorp is, hij heeft al vele dieven verslagen! Nu wilt hij trouwen met de dochter van Koning Salvestor, zij is namelijk erg mooi en de koning heeft veel geld in zijn bezit dat allemaal van Ridder Nardos wordt wanneer hij met de dochter getrouwd is en de koning overlijdt. Ridder Nardos gaat om de hand van de prinses vragen en daarom heeft hij alle kinderen uitgenodigd om dit te vieren. Wanneer Koning Salvestor opkomt met Prinses Penina, is te zien dat Prinses Penina het helemaal niet zo leuk vindt dat Ridder Nardos om haar hand vraagt!
Aan het eind van de middag zit Prinses Penina samen met Ridder Lorenzo op een bankje. Dit is een ridder uit een andere stad en ze zijn erg verliefd op elkaar. De prinses stelt voor dat ook Ridder Lorenzo om haar hand vraagt en daarom wordt de koning geroepen: hij weet nu niet meer wat hij moet doen en vraagt om raad bij de kinderen! Er wordt vervolgens besloten om een wedstrijd in zwaardvechten te houden, zodat de koning kan beslissen welke ridder de beste keuze is voor zijn dochter.
De volgende dag wordt de wedstrijd in zwaardvechten gehouden en Ridder Lorenzo wint! Prinses Penina en Ridder Lorenzo zijn enorm blij en beginnen met het regelen van hun bruiloft. De volgende ochtend zijn de prinses en de bruidsschat echter verdwenen! Ridder Nardos en de struikrovers hebben prinses Penina en de bruidsschat meegenomen en wanneer iedereen helpt met zoeken, komen we uit in het zwembad: hier staat de prinses vastgebonden op de duikplank en de bruidsschat is diep naar de bodem van het zwembad gezonken! Eerst redt Ridder Lorenzo de prinses en vervolgens duikt hij diep naar de bodem van het zwembad om de bruidsschat op te vissen, deze is helaas al leeggeroofd, maar gelukkig is de prinses er weer!
De volgende ochtend worden de verschillende goudstukken van de bruidsschat weer gevonden en zo is ook de schat weer compleet. Toch vindt Prinses Penina dat Ridder Nardos alsnog gestraft moet worden, dus wordt er een plan bedacht om de ridder en de struikrovers te vangen: ze worden gelokt met nepgoudstukken die de kinderen gemaakt hebben. Wanneer Ridder Nardos en de struikrovers hierop afkomen, worden ze gevangen en moeten ze op de markt in een schandpaal staan. De kinderen kunnen nu natte sponzen naar hun gooien! Koning Salvestor is erg teleurgesteld in Ridder Nardos en besluit hem uit de stad te verbannen, hij mag nooit meer terug komen naar Mábelos.
Vrijdagavond is de bruiloft van Prinses Penina en Ridder Lorenzo en ze leven nog lang en gelukkig samen!