Spanning op camping Biscotti

Filia en Roma zijn twee hartsvriendinnen. De oom van Roma heeft een vijf-sterren-camping in Italië, de camping loopt goed en het is er altijd heel druk! Dit komt mede door het animatiefiguur van de camping: Koekje Biscotti. Hij verzorgt iedere ochtend de gymnastiek en ieder kind wordt vrolijk van hem.
Deze week mogen Filia en Roma op de camping en Koekje Biscotti passen, want oom Samuel gaat zelf met vakantie. Eenmaal aangekomen op de camping ontmoeten de meiden de klusjesman Luigi. Filia vind het een kanjer en wordt steeds zenuwachtig als Luigi in de buurt is; ze is verliefd op Luigi! Maar Luigi is eigenlijk helemaal niet zo lief, hij heeft namelijk 2 gemene vriendjes  en met zijn drieën zijn ze van plan om Camping Biscotti te saboteren!  De vader van een van deze vriendjes heeft namelijk ook een camping, maar die camping loopt voor geen meter en de vader wilt graag dat deze camping sterren krijgt, in plaats van Camping Biscotti.                         
Diezelfde middag zijn er plotseling drie sterren van het campingbord van Camping Biscotti verdwenen. Dit kan natuurlijk niet, want het is een vijf-sterren-camping! Filia en Roma proberen een plan te bedenken om de sterren terug te vinden.
De volgende ochtend willen Luigi en zijn gemene vriendjes Koekje Biscotti stelen! Ze nemen eerst twee sterren mee, omdat ze Koekje Biscotti nog niet kunnen vinden, maar vervolgens komt Koekje Biscotti aangelopen en ontvoeren ze hem ook! Dan komen Filia en Roma aangelopen: de kinderen zijn in shock en vertellen dat Luigi en zijn gemene vriendjes Koekje Biscotti én de laatste twee sterren hebben meegenomen. Filia en Roma bedenken een speurtocht om zo de eerste drie sterren terug te vinden, dat is in ieder geval iets, nu nog op zoek naar Koekje Biscotti!
Wanneer Filia en Roma ’s middags met de kinderen naar het zwembad vertrekken, zien ze de laatste twee sterren op een vlot drijven. Wanneer ze deze willen pakken, komen de twee gemene vriendjes van Luigi worstelend met Koekje Biscotti de kleedkamers uit, omdat ze zo schrikken van de vele kinderen die er staan, laten ze Koekje Biscotti zomaar los! Nu nog de twee laatste sterren pakken en dan is alles weer goed!
Aan het eind van de dag komt klusjesman Luigi naar Filia en Roma toe: hij vertelt ze dat hij spijt heeft van de verdwijning van de spullen. Luigi wilt Filia en Roma graag helpen om zijn twee gemene vrienden op heterdaad te betrappen, dit lukt en de twee gemene vrienden worden opgepakt!
Dan komt oom Samuel weer terug van vakantie en wordt alles aan hem verteld, hij besluit om vrijdag een groot feest te geven en zo bestaat Camping Biscotti nog vele jaren als vijf-sterren-camping.