Op avontuur in Oekaru!
De zusjes Kiara en Safira gaan samen op reis naar de jungle in Oekaru. Het is niet zomaar een reis, maar een reis met een speciale bedoeling. De vader van Kiara en Safira is namelijk ernstig ziek. Vader heeft hen vertelt dat er in de jungle van Oekaru een kruid te vinden is, dat hem zal genezen. De zusjes zijn enthousiast en gaan vol goede moed op reis, ze willen immers hun vader genezen!

Maar het vinden van het kruid blijkt nog niet zo gemakkelijk als dat zij dachten...

Maandag 26 augustus 2013
Vandaag zijn Kiara en Safira in de Jungle Oekaru aangekomen. Zij zijn op zoek naar een kruid dat hun zieke vader kan genezen. In de jungle hebben zij al veel mooie dieren en planten gezien. Ook hebben zij het stamhoofd van de jungle ontmoet: Oekawoeka! Hij woont samen met drie andere stammen in de jungle, namelijk de Jungle Janes, de Shanti's en de Rimba's. Overdag doen zij voornamelijk dingen als brood bakken, knutselen en hutten bouwen, maar zij houden ook erg van dansen en zingen. De eerste dag in de jungle is Kiara en Safira zo goed bevallen dat zij besluiten om deze week hier te blijven terwijl zij naar het kruid zoeken met behulp van hun Gouden Kompas!

Dinsdag 27 augustus 2013
Wat was het spannend vandaag! Oekawoeka bleek toch niet zo aardig als wij dachten... Hij vond het Gouden Kompas van Kiara en Safira zo ontzettend mooi dat hij het zelf wilde hebben, en nu heeft hij het gestolen! Samen met twee enge hulpjes overviel hij Kiara en Safira en hij nam het kompas met zich mee. Wat moeten ze nu doen? Zonder het kompas kunnen zij niet naar het kruid op zoek gaan! Het is belangrijk dat we snel een oplossing gaan bedenken!!

Woensdag 28 augustus 2013
Ja! We hebben het kompas terug! Vanmorgen waren we net hard aan het nadenken over een goede oplossing toen we Oekawoeka in de verte hoorden aankomen. We wilden hem wegjagen en verstopten ons achter bomen. Vervolgens hebben we samen met alle bezoekers van de jungle keihard gegild, gejoeld en gestampt en Oekawoeka schrok zo erg dat hij heel hard wegrende. Hierbij vergat hij alleen om het Gouden Kompas ook weer mee te nemen  Nu hebben wij hem dus weer! Gelukkig maar, anders konden we het kruid niet vinden voor vader. Nu kunnen we tenminste ook genieten van het feest vanavond, waarbij verschillende bezoekers van de jungle gaan optreden tijdens de VOM´s Got Talent en ze mogen blijven slapen! Gezellig!

Donderdag 29 augustus 2013
Vandaag is het kruid gevonden! Oekawoeka kwam langs bij Kiara en Safira. Hij wilde nog steeds heel graag het kompas hebben, maar besefte dat het stelen niet zoveel zin had. Hij wilde daarom een deal te sluiten: hij zou Kiara en Safira helpen met het vinden van het kruid voor hun zieke vader en als dat gelukt was, mocht hij het kompas hebben. Kiara en Safira vonden dit een goed idee en daarom zijn zij direct met alle kinderen op zoek gegaan. Het kruid is toen gevonden en Oekawoeka heeft het kompas gekregen. Nu kunnen Kiara en Safira hun zieke vader gaan genezen en dat is een goede reden voor een feest!

Vrijdag 30 augustus 2013
Vandaag was het tijd voor het grote feest! In de ochtend was er een groot voetbal toernooi en in de middag had iedereen de tijd om even uit te rusten en om zich klaar te maken voor het grote feest. En wat een feest was het! Alle stammen hebben opgetreden met de kinderen, de winnaars van de VOM's Got Talent gaven nog een spetterend optreden en tot slot kwam ook nog de burgemeester langs om prijzen uit te reiken! Het was een prachtige afsluiting van een spannende, maar ook heel gezellige week! Kiara en Safira willen dan ook iedereen bedanken die hen heeft geholpen deze week!


Het vomlied van dit jaar is hieronder nog eens te beluisteren!